Ősz – szépségtippek, hogy ne őszülj bele

Ősszel a hulló falevelek látványa semmihez sem fogható. A csodálatos színek nemcsak a szabadba invitálnak, hogy ott kiélvezzük az utolsó napfényes órákat, hanem arra is ösztönöznek, hogy feltöltelkezzünk a sötétebb, borongósabb téli időszakra. Az ősz beköszöntével sokan a befőzéssel, savanyúság készítéssel és az éléskamra feltöltésével vannak elfoglalva. Mások lecserélik a nyári ruhatárukat, és előkerülnek a melegebb ruhadarabok is. Bár mindent megteszünk, hogy ezt az egyre sötétebb időszakot viszonylag könnyedén és depresszió nélkül vészeljük át, nem elég csak a szeretteinkre és a környezetünk változásaira figyelni: a bőrünk is igényli a figyelmet.

Más évszak, más táplálás

Korábban azt mondták és tanították, hogy évszakonként más ápolást igény a bőr. Én ezt nem látom ennyire fekete-fehérnek, aminek az is az oka, hogy ma már nem beszélhetünk klasszikus 4 évszakról: meleg száraz és csapadékos hideg évszakok voltak az elmúlt években, igen rövid átmenettel.

A vendégeimnek ilyenkor magas C-vitamin, regeneráló és tápláló komplexű olajat szoktam ajánlani. Ezekből az arcápolójukhoz hozá tudnak adni 1-2 cseppet a felvitel előtt, ami egy extra, széltől és hidegtől is védő réteget képez  bőrön úgy, hogy nem nehezíti azt.

Túrázás, sportolás

A napfényvédő használata kint a szabadban továbbra is elengedhetetlen. Akik foltosodásra hajlamosak vagy állapotosak vagy esetleg változókorban vannak, azoknak belsőleg is ajánlott a “bőrvédelem”. Ez lehet például E-vitamin, béta-karotin, likopin.

Mindez nemcsak azért fontos, hogy elkerüljük a leégést és a foltosodást, hanem azért is, hogy hogy tovább tudjuk tartani a nyáron megszerzett barnaságunkat.

Érdemes továbbá kézkrémet is tartani a kézitáskában, hisz a hideg hatására a fedetlen végtagok is hamarabb válnak érzékennyé és szárazzá. Ugyanez a krém-védelem javasolt az ajkakra és a szemekre is, azok védelméről se feledkezzünk meg!

Otthoni kényeztetés

Ahogy közelít a tél, minden egyre sötétebb lesz. Kisebb a vállalkozó kedv is arra, hogy kimozduljunk, viszont a testünk és a lelkünk igényli a kényeztetést. Szerezzünk be magunknak egy, a bőrünknek megfelelő maszkot, pár illatgyertyát – ha van fürdőkádunk, fürdőgolyót -, és csapjunk egy wellness estét!

Nem csak kívülről szépülünk meg egy ilyen “kezelés” után, de a hangulatunk is ragyogóvá válik. Egy ilyen alkalomhoz remek kiegészítőket találsz a webshopunkban is.

Vissza a blogba