Mobil

+36-30-624-4816

E-mail

contact@b-face.eu

Elérhetőség

Budapest, 18. kerület

A nagy célok kis lépésekkel kezdődnek A 2005. május 31-i sikeres vizsga után, a bizonyítványomat szorongatva és nagy álmokat dédelgetve indultam el az álláskeresők piacán. Lehet, hogy a szerencsének köszönhetően, de azonnal találtam is állást Újpesten, egy icipici szalonban, ahol a fodrász székétől és a körmös asztalától egy műanyag paraván választott el, amit egy függönnyel tudtam úgy elszeparálni, hogy egy „intimebb” légkört tudjak teremteni a vendégeim számára. A kozmetikus szék és a gyantázó asztal között pont akkora volt a hely, hogy oldalazva el tudjon menni mellette az ember, de én határtalanul boldog voltam, mert ez valami új kezdetét jelentette.

Az iskolában felkészítettek minket arra lelkileg, hogy a vendégkör kialakítás nem játék és mese. Hosszú évek kemény munkája, szórólapozás, hirdetések, névjegykártya osztogatások fogják meghatározni az első ínséges időket, de tartsunk ki és bízzunk magunkban, mert nehéz lesz. Nekem már az első hónaptól szerencsém volt. Azt nem mondom, hogy kerestem is pénzt, de a költségeimet, termékeimet, kiadásaimat tudtam fedezni a fentiek nélkül is, és ez olyan önbizalmat adott, hogy bátran bontogattam a szárnyaimat és próbáltam ki egyre több mindent a szépségszakmán belül oktatások, továbbképzések és termékcsaládok formájában. Úgy éreztem, hogy a vendégeimnek szeretnék többet nyújtani. Ugyanakkor erre a picurka helyemen nem lett volna lehetőség, így egy év után búcsút intettem és vándorlásba kezdtem. Újpestről Budára, Budáról a Deák térre, majd Soroksárra. Valami mindig hiányzott. Az utolsó munkahelyemen jöttem rá, hogy én nem valakinél, valakinek szeretnék dolgozni, hanem a magam ura szeretnék lenni, így önállósítottam magam. Imádtam! Az első 18. kerületi szalonomat én festettem ki, én válogattam össze a bútorokat, és még itt is szórólapozás és különösebb reklámozás nélkül ki tudtam alakítani egy olyan vendégkört, amelynek a keménymagja még most is hozzám jár – az osztrák évek kihagyása ellenére is.

A célok általánosságban: sikeres nő, szakember és anya

Az ausztriai évek után, amikor az első fiam születése révén hazatértem Magyarországra, megbeszéltük a Férjemmel, hogy újra szalont nyitunk. Azt hittem, hogy a mestervizsga elvégzése lesz a legnagyobb kihívás, de rá kellett jönnöm, hogy egy sokkal nagyobb, kikerülhetetlen mumussal kell majd megbirkóznom, ez pedig a közösségi média. Több mint 15 éve lehet, hogy tényleg csak szerencsém volt, hogy nem kellett a már korábban említett szórólapozással és hirdetéses reklámozással foglalkoznom. Mára azonban megkerülhetetlen lett néhány felület. Hetekig rosszul voltam a gondolatától is, hogy mutogassam magam, hisz nem leszek jobb kozmetikus attól, ha a családomat vagy a nyaralásomat (vagy a fenekemet) mutogatom különféle oldalakon (és elfogadom azt is, aki így teszi). Én a tudásommal és a hozzáértésemmel szeretnék a köztudatba kerülni. Addig rágta a Férjem a fülemet, hogy azt elfogadtam, hogy a lehető legtöbb felületen ott kell lenni. Legyünk! Azonban ha már így kell lennie, akkor hasznos tartalmakat töltsünk fel ezekre a megosztókra és ez által mutassuk meg nektek a szakmai hozzáértésünket, profizmusunkat, szenvedélyünket!

A célok egyike: a szakma csúcsára jutni

Nagyon szerencsésnek érzem magam, és hálával tartozom azoknak a hölgyeknek és uraknak, akik akkor sem pártoltak el tőlem, amikor összezúztam a jobb oldalamat és az orvosok azt mondák, hogy a karom rekonstrukciója után sem fogok tudni többet a szakmában dolgozni. Azoknak, akik mellettem maradtak akkor is, amikor külföldön akartam ennek az ellenkezőjét bebizonyítani, és be is bizonyítottam. Ezek az emberek itt vannak velem most is, az új szalonomban. A helyen, ahol bár nem én festettem ki a falakat, de ugyanúgy kivettem a részemet a helységek kialakításából, és még most is válogatom össze a bútorokat, mert célom, hogy az, aki hozzánk a Body-FAce Academy & Spa-ba betér, érezze azt a szenvedélyt, amivel és amiből ez az egész létesült.

Úgy gondolom, a legjobb reklám még mindig az elégedett és visszajáró vendég. Azt is beláttam, hogy ma már nincsenek korlátok, se határok, sok a külföldi, külföldön élő, Pest vonzáskörzeti, vidéki vendég, akik ugyanazt a magas színvonalat érdemlik kiszolgálás terén, mint azok, kik a szalonban pihennek. Erre pedig jelenleg tényleg a közösségi média felületei a legjobbak.  Az Instagram és Facebook bejegyzések, a YouTube videók és a Salonic hírlevelek mellett ezzel a bejegyzéssel indul a blogunk is. Bízom benne, hogy mindenki megtalálja ezek között a számára legkényelmesebbet. Még rengeteg mindennel készülünk. Légy a része ennek a csodás utazásnak! Várunk on- és offline is szeretettel!

Barbi